Obavijesti Kadetsko prvenstvo H...

Kadetsko prvenstvo Hrvatske, Split 14-16.6-- Zlato, srebro,bronca i ekipno 3.mjesto kadetkinje !!!!

Objavljeno:

Pregledano: 950 puta

kadetsko-prvens_ULWnJ

U Splitu, gradu pod Marjanom, u SC Gripe održalo se prvenstvoHrvatske za kadete/kadetkinje. Na ovom prvenstvu nastupilo je 218 natjecatelja iz 57 klubova. Mi smo nastupili sa 8 naših kadetkinja i osvojili po jedno zlato,srebroi broncu, te tri plasmana na 5.mjesto. Najuspješnija u svojojkategoriji bila je Ema Kučiš -59kg,koja je odradila fantastičan turnir i doslovno pomela sve svoje protivnice te tako postala prvakinjom Hrvatske za 2019.godinu. Nešto manje uspješnabila je Sara Habijančić -51kg, sa osvojenom titulom doprvakinjeHrvatske dok se brončanim odličjem okitila Sara Anđelić-47kg. Tri naše cure, Marija Borović, Allani Sabljak i MarinelaBašković,  su ostale na korak do medaljei osvojile 5.mjesta uz izvrsne i kvalitetne nastupe ali na žalost male nijanse su otišle na stranu protivnica pa suse naše „cure“ morale zadovoljiti 5.mjestima što je izvrstan rezultat, još kad znamo da su ovo nekim našim sportašicama ulazne kadetske godine onda se nemoramo brinuti za uspjeh u budučnosti od njih. Spomenut ćemo još i Doroteu Jelić te Antoniju Pušić koje su ovaj put ostale bez plasmana.
Na kraju šlag na tortu, kako to i obično biva, naše kadetkinje su u konkurenciji 57 klubova iz Hrvatske osvojili izvrsno treće mjesto ekipno, što znaći da i dalje potvrđujemo kvalitetu i da se nalazimo u samom vrhu Hrvatskog taekwondoa.
Samo za napomenu u 7 godina koliko se uspješno natjećemo ovo nam je 6 ekipni državni plasman među tri najbolje ekipe u Hrvatskoj.  
Ovo je bio ujedno i posljednji turnir za prvi diosezone za koji možemo reći da je bio iznimno uspješan ali i s druge strane jako naporan za naše sportašice. Sada sljedi ljetni odmor do kolovoza mjeseca za većinu naših natjecatelja, dok za naše dvije sportašice, Saru Anđelić -47kg i Saru Habijančić -51kg odmora će tek biti 20-tak dana jer kako znamo njih dvije čeka nastup na kadetskom prvenstvu Europe koje su već prije osigurale kroz svoje nastupe na kriterijskim turnirima. 
Pripreme za njih dvije poćinju već sa 10.07. a kadetsko Europsko prvenstvo na rasporedu je od 01- 03.10.2019. u Španjolskoj.