Obavijesti Kadetsko prvenstvo E...

Kadetsko prvenstvo Europe - Sara Anđelić treća u Europi !!!

Objavljeno:

Pregledano: 1188 puta

kadetsko-prvens_jW8Vj

KADETSKO PRVENSTVO EUROPE
Marina d'Or, Španjolska, 01.10.-03.10.2019
SARA ANĐELIĆ TREĆA U EUROPI !!!
Od 01.10.-03.10.2019. održalo se Europsko kadetsko prvenstvo. Domačin natjecanja bio je  Španjolski taekwondo savez a natjecanje se održalo u poznatom Španjolskom resortu Marina d'Or. Na natjecanju je nastupilo 578 natjecatelja iz 46 Europskih država. Na ovom Europskom prvenstvu boje Hrvatske nacionalne vrste predstavljale su i dvije naše članice Sara Anđelić u kategoriji -47kg i Sara Habijančić u kategoriji -51kg.
Drugog dana natjecanja na tatami je izašla Sara Habijančić, koja je u prvoj borbi izgubila od predstavnice Velike Britanije.
Zadnjeg dana natjecanja na tatami je izašla Sara Anđelić. U najbrojnijoj kategoriji na prventvu (34 natjecateljice), Sara Anđelić u prvoj borbi savladala je predstavnicu Rumunjske na prekid u drugoj rundi, drugo kolo čekala ju je predstvanica iz Grčke od koje je u 4.mjesecu ove godine izgubila finale na Europskom klupskom natjecanju no ovaj put Sara Anđelić je odradila puno kvalitetniju borbu i savladala Grčku predstavnicu sa 14-7, u trečoj borbi(četvrtfinale) čekala ju predstavnica Italije koju je Sara izdominirala od početka do kraja i u nijednom trenutku predstavnica iz Italije nije imala nikakvu šansu, rezultat je na kraju bio 28-17. U polufinalu Sara Anđelić je išla na predstavnicu iz Rusije, Sara je bila na odličnom putu da se plasira u finale, cijelu borbu je držala pod kontrolom i u zadnjih 20 sekundi treće runde imala je rezultat na svojoj strani 10-6, no međutim trenutak nepažnje Saru je koštao ulaska u finale. Ruska predstavnica na kraju je postala prvakinja Europe.  No žaliti za nećim nećemo jer brončana medalja za nas je zlatnog sjaja. Naše sportašice su pokazale da nisu slučajno tamo, odradile su izvrsne pripreme, i dale su sve od sebe na natjecanju. Ovo im je jedno veliko iskustvo jer biti dio nacionalne vrste na ovako velikom natjecanju je velika stvar koja će im u budučnosti biti samo poticaj za naprijed.
Nakon Natalie Lovrić(viceprvakinje Europe), Kristine Čerine(brončane juniorke Svijete) imamo i treće ime koje osvaja europsku medalju Saru Anđelić(brončana Europska medalja). Klub u kontinuitetu osvaja velike medalje i predstavlja Grad Veliku Goricu na svim velikim taekwondo smotrama i naše cure su ponos našeg Grada
Čestitke našim Sarama, i čestitke Sari Anđelić na brončanoj medalji !!!